İş Yeri Sigortaları Nedir? - Blog

İş yeri sigortalarının kapsamına yönelik basit bir örnek verecek olursak; iş yerinde bulunan demirbaşlara, makinelere ya da buna benzer diğer tüm eşyalara karşı güvenlik oluşturabilen bir sigorta çeşitidir.

İş yeri sigortaları kesinlikle iş yerinin ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir. Bu sigorta türü sadece iş yerinde bulunan maddi değerleri yüksek olan makina, eşya vb. güvence altına almaya yönelik değil, ihtiyaçlarınıza göre kapsamı genişletilebilmektedir. İş yerinizin özelliklerine, sizin taleplerinize göre tüm riskler en doğru şekilde düşünülerek ve karşılıklı fikir alışverişi sonrasında varılacak karar doğrultusunda sigorta poliçesi hazırlanmaktadır.

Bu poliçede a'dan z'ye her detay belirlenerek hazırlanmaktadır. Makinelerin, demirbaşların vb. değerleri hesap edilerek buna uygun şekilde düzenlemeler ve değerlendirmeler yapılarak prim hesabı yapılmaktadır. İş yeri sigortaları parekende satış yerlerinde, depolarda, fabrikalarda, ambarlarda ve buna benzer birçok iş yeri faaliyet alanına göre yapılmaktadır.

İş yerlerinin ve kişilerin özel ihtiyaçlarına göre hazırlanan bu poliçeler iş yerinin değerli eşyalarını ya da ürünlerini güvence altına alarak sorunsuz şekilde işlerin ilerlemesini sağlamaya katkı sağlamaktadır.

Günümüzde en çok yapılan ve tercih edilen sigorta çeşitleri arasında yerini almaktadır. Çalışılan alanı güvenli bir ortama çevirmek istiyorsanız muhakkak iş yeri sigorta poliçelerini tercih etmelisiniz.